Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Τάκης Θεοδωρόπουλος Πέτρος Τατσόπουλος στο ΕΚΕΒΙ

Οι συγγραφείς θα είναι περισσότεροι στο νέο ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (εδώ) που ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόεδρος θα είναι ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Τάκης Θεοδωρόπουλος, (φωτ.) αντιπροέδρος ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος (που έχει γράψει κι ένα βιβλίο με τόπο τα Γιάννενα σε κάποιο σημείο της πλοκής, αν θυμάμαι καλά) και γραμματέας, η συγγραφέας και μεταφράστρια Σεσίλ Μαργέλου - Ιγγλέση.
Τα μέλη: Μαρία Παναγοπούλου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού, Κλαίτη Σωτηριάδου, εκπρόσωπος των συγγραφέων, Ουρανία Ραγιά, εκπρόσωπος των εκδοτών, Γεώργιος Στεφάνου, εκπρόσωπος των βιβλιοπωλών, Βασίλειος Βιτσαξής, εκπρόσωπος των μεταφραστών και Μαρία Αλεξανδράκη, εκπρόσωπος των βιβλιοθηκονόμων.
Δεν είναι σίγουρο ότι οι συγγραφείς είναι καταλληλότεροι από άλλους στη διαχείριση κρατικών θεσμών για το βιβλίο. Τους προτιμούμε να γράφουν. Και οι δύο όμως είναι καλοί συγγραφείς και με δομημένο δημόσιο λόγο. Οπότε για τον συγγραφικό κόσμο τουλάχιστον, αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες. Πρέπει να πετύχουν…