Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Γύρος της λίμνης Παμβώτιδας τον Σεπτέμβριο


Για τρίτη φορά διοργανώνεται ο Γύρος της λίμνης Παμβώτιδας, που φέτος θα γίνει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντινομάρχης Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας. Παράλληλα θα διοργανωθει και μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων πάντα με θέμα τη λίμνη και την ευαισθητοποίηση για τη σωτηρία της, αλλά και ο «Γύρος του Κάστρου» στον οποίο μετέχουν μαθητές από τα σχολείου του νομού Ιωαννίνων.
Οι δρομείς συνεπώς ας προετοιμάζονται για το γύρο της λίμνης- απόσταση όχι και τόσο μικρή άλλωστε- ενώ οι καλλιτέχνες έχουν ήδη ημερομηνίες μπροστά τους.
Για την έκθεση εικαστικών έργων (τα εγκαίνια θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου) υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή τους σε έκθεση εικαστικών έργων με θέμα τη λίμνη, την ιστορία και τους θρύλους της. Αποστολή φωτογραφίας έργου με διαστάσεις και βιογραφικού σημειώματος (10 σειρές) μέχρι Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.
Για τη Βραδιά λόγου και τέχνης στις 16 Σεπτεμβρίου υπάρχει επίσης ανοιχτή πρόσκληση σε λογοτέχνες για συμμετοχή με έργο τους, πεζό (μέχρι 1000 λέξεις ) ή ποίημα (μέχρι 30 στίχους) στην εκδήλωση με θέμα τη λίμνη, την ιστορία και τους θρύλους της. Αποστολή έργου και βιογραφικού σημειώματος (10 σειρές) μέχρι Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων στα τηλέφωνα 26510-87220-87419.