Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ο Σπύρος Καμπέρης πρόεδρος στο Φορέα Πίνδου

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης, συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα ορίζεται ο Σπύρος Καμπέρης, Ηλεκτρολόγος μηχανικός και γνωστός επιχειρηματίας στα Γιάννενα, ο οποίος έχει διετελέσει και αντιδήμαρχος Ιωαννίνων. Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του νομάρχη Ιωαννίνων στο συμβούλιο:
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι:
Αλέξανδρος Καχριμάνης, νομάρχης Ιωαννίνων, με αναπληρωτή τον Δημοσθένη Κουπτσίδη, νομάρχη Γρεβενών.
Γαβριήλ Παπαναστασίου, δήμαρχος Κεντρικού Ζαγορίου, ως εκπρόσωπος των ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων,με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Τσουμάνη, Πρόεδρο Κοινότητας Παπίγκου.
Χρήστος Πέτρου, δήμαρχος Θεόδωρου Ζιάκα, ως εκπρόσωπος των ΟΤΑ του Ν. Γρεβενών, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Νασίκα, Πρόεδρο Κοινότητας Σμίξης (αμφότεροι οι δύο δήμαρχοι Ζαγορίου και Ζιάκα θήτευσαν και στο προηγούμενο συμβούλιο)
Μαρία Τσιατούρα,δασολόγος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ηλίας Πλιώτας, μηχανολόγος μηχανικός, με αναπληρωτή τον γεωλόγο Δημήτρη Τάγκα.
Ευάγγελος Σιούτας, δασολόγος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, με αναπληρωτή τον δασολόγο Σπυρίδωνα Γιώτη.
Δημήτριος Δρίζης,δασολόγος,ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αναπληρωτή τον δασολόγο Ιωάννη Τζατζάνη.
Ιωάννης Παπαθανασίου, γεωπόνος, ως εκπρόσωπος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, με αναπληρωτή τον Στέφανο Ράπτη, Πρόεδρο ΕΑΣ Γρεβενών.
Κώστας Τζιόβας, ως εκπρόσωπος περιβαλλοντικών οργανώσεων (ήταν και στο προηγούμενο συμβούλιο και εργάζεται για το WWF στο Πάπιγκο) με αναπληρωτή τον Γεώργιο Μερτζάνη.
Πέτρος Τσουμάνης, Χωροτάκτης- πολεοδόμος ως ειδικός επιστήμονας, με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Μπιστιόλη, Κτηνίατρο.
Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα και συναντήθηκα ήδη με τον νέο Πρόεδρο κ. Καμπέρη τον οποίο ενημέρωσα για τις ενέργειες του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανάδειξη και ορθολογική διαχείριση της Βόρειας Πίνδου. Τα νέα μέλη του Συμβουλίου είναι στελέχη έμπειρα, καταξιωμένα στην Κοινωνία, με γνώσεις σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος. Επισημαίνω ότι χρηματοδοτήσαμε τον Φορέα Διαχείρισης με 2 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον” του ΥΠΕΧΩΔΕ και έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησής του και για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο του και βεβαιώνω τον Πρόεδρο και τα μέλη του ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα σταθεί αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ακόμη μία φορά το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον κ. Θ. Τζιάλλα για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του».
Μερικές πληροφορίες για το πάρκο υπάρχουν στη σελίδα αυτή.