Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Οι Night on Earth στο Θυμωμένο Πορτραίτο το Σάββατο

Οι Night on Earth, ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να επιδείξει αυτόν τον καιρό η εναλλακτική σκηνή στη χώρα μας, θα εμφανιστούν το Σάββατο 21 Μαρτίου στα Γιάννενα και το Θυμωμένο Πορτραίτο. Σίγουρα θα φέρουν μαζί τους, το νέο τους δίσκο, το «Second Hand» με τραγούδια προερχόμενα από αυτά του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ειπωμένα όμως σε αγγλικό στίχο και με τη δική τους προφανώς μουσική αντίληψη. Το ότι σε αυτήν τους την προσπάθεια τους στήριξε ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτότυπη ιδέα που βρίσκει, τουλάχιστον από όσο έχουμε ακούσει και ένα δημιουργικό δρόμο, στην πράξη, στη σκηνή. Οι μουσικές των Night on Earth είναι όμορφες και μελωδικές, με μια ηλεκτρική ένταση όμως που απηχεί όσα συμβαίνουν γύρω μας στους νέους καιρούς.
Στη χτεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, έδωσαν μία συνέντευξη και έγιναν εξώφυλλο, παρουσιάζοντας και τις συναυλίες τους που ξεκινούν στο Gagarin στην Αθήνα την Πέμπτη (η αφίσα δίπλα).
Ο πυρήνας των Night on Earth είναι ο Κωστής Ζουλιάτης, ο Γιάννης Κρητικός, ο Βασίλης Λαγός και η Σοφία Σαρρή στη φωνή. Οι εμφανίσεις τους, τραγούδια τους και μια ωραία αισθητική, βγαίνουν στη σελίδα τους www.myspace.com/nightonearth όπως και στο μπλογκ www.littlenightmusic.blogspot.com/.
Ενώ πάντα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, περνάμε και μια βόλτα από το www.koiladatwntempwn.gr.
Οι Night on Earth, μαζί με τους Sigmatropic και τους Dr Atomic τα τελευταία δύο χρόνια, είναι μία από τις πιο σοβαρές προτάσεις που μας φέρνει το Θυμωμένο Πορτραίτο από το χώρο της εναλλακτικής μουσικής σκηνής, της πιο ενδιαφέρουσας δηλαδή μουσικής που παράγεται στην Ελλάδα- κι ας λένε άλλα, τα ΜΜΕ του μίζερου έτσι κι αλλιώς εγχώριου lifestyle. Το ότι μπορούμε να βλέπουμε στα Γιάννενα τέτοια σχήματα, στην περίοδο της δημιουργικής τους ακμής, είναι αν μη τι άλλο παρήγορο.