Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Μουσικές το Σάββατο

Τώρα μπορεί να είναι και η (και καλά) γιορτή των ερωτευμένων το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου που δίνει την ευκαιρία για μουσικά γεγονότα, ό,τι και να ‘ναι όμως αυτή τη μέρα, υπάρχουν τρεις καλές μουσικές επιλογές.
* Στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο, στη Ζωσιμαία Ακαδημία, το Ίδρυμα Κ. Κατσάρη φέρνει τον Σταύρο Λάντσια. Γνωστός στους φίλους της τζαζ από τους Human Touch (με Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch) είναι ένας πολύπλευρος, πολύ καλός μουσικός που διακρίνεται και στη σύνθεση. Έχει συνεργαστεί σε δίσκους και εμφανίσεις με καλλιτέχνες όπως ο Δ. Σαββόπουλος (στον Πυρήνα) ή ο Αλκ. Ιωαννίδης και τον συναντάμε πίσω από σημαντικές δουλειές. Φέρνει τις μουσικές του από τους δύο δίσκους του, το «Ταξίδι μιας νότας» και την «Επιστροφή», ενώ υπόσχεται και διασκευές- «έκπληξη». Συναυλία επιπέδου και αναρωτιόμαστε πώς καταφέρνουν εκεί στο ίδρυμα Κατσάρη και κάνουν τόσο καλές επιλογές κάθε χρόνο. Για μια γεύση από τις μουσικές του Σταύρου Λάντσια υπάρχουν το www.stavroslantsias.gr αλλά και το www.myspace.com/stavroslantsias.
* Το Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20, τηλ. 2651068550) παρουσιάζει τον Κώστα Χρονόπουλο με ελεύθερη είσοδο από τις 22.30 και μετά. Νέος μουσικός, γράφει μόνος του τα τραγούδια του και έχει ήδη δύο δίσκους, τον «Σαν Μια Φωτογραφία», και τον πιο πρόσφατο «Δεν έχω ιδέα». Ροκ με ελληνικό στίχο στον οποίο ο ίδιος δίνει ιδιαίτερο βάρος. Καλή η ιστοσελίδα του και πολλά τραγούδια στο www.kostasxronopoulos.gr.
* Τέλος το musichouse στο Μώλο, σε φουλ πρόγραμμα φέρνει στις 22.30 τους πολύ ανεβασμένους εσχάτως, αλλά καλούς από παλιά, ρέγγε Locomondo. Για προπαίδεια είναι εξαιρετική η ιστοσελίδα τους: www.locomondo.gr.